В резултат на неблагоприятните метеорологични условия в Северозападна България, министър-председателят Николай Денков взема активно участие в срещите на кризисните щабове в областите Враца и Монтана.

Ситуацията в област Враца постепенно се стабилизира и възстановява.

В някои райони се налага частично въвеждане на извънредно положение в общините Враца, Криводол и Хайредин, както и в пет села в мездите. Това е предпазна мярка, която се предприема с цел да се запазят безопасността и благополучието на населението.

В рамките на последната нощ се извършва евакуация на 10 души, които вече са се завърнали към своите домове, след като ситуацията стана по-стабилна.

Пътят, водещ към Козлодуй, беше засегнат от наводнение, но водата вече е отстъпила. Според местния кмет, нивото на реката постепенно намалява. Също така, наблюдава се спад в нивото на река Скът в близост до село Нивянин, където също се случиха наводнения. В момента нивото й е под 3 метра, при опасната стойност от 3,5 метра. В другите засегнати населени места се предприемат поетапни действия за отстраняване на щетите, причинени от проливните дъждове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *