В рамките на специализирана полицейска операция, предназначена за спазване на Закона за движението по пътищата, бяха извършени проверки на 8,170 моторни превозни средства. Бе осъществен контрол върху 10,481 водачи и пътници. В резултат на тези проверки бяха съставени 2,148 фиша и 532 акта за установени административни нарушения, съобщават от пресцентъра на МВР.

Основното внимание на операцията беше насочено към предотвратяване на управление на превозни средства от водачи, които са консумирали алкохол, наркотични вещества и/или подобни продукти, както и управление на МПС от лица, лишени от права.

През последния ден бяха засечени общо 26 водача, които са сели зад волана след употреба на алкохол – 13 от тях са шофирали след консумация на алкохол в диапазона от 0.5 до 1.2 промила, а 13 – с над 1.2 промила. Петима отказаха да бъдат тествани. Освен това, бяха установени 11 водача, които шофираха под въздействие на наркотични вещества или подобни продукти, и четирима, които отказаха да бъдат тествани.

Спрямо обобщените данни, получени по метода “линеен контрол”, бяха проверени 1,914 МПС и 2,291 водачи и пътници. В резултат на установените нарушения бяха съставени 386 фиша и 106 акта за установени административни нарушения. Също така, бяха засечени три водача, които са шофирали след консумация на алкохол в диапазона от 0.5 до 1.2 промила, и двама, които са шофирали с над 1.2 промила. Трима водачи бяха засечени да управляват моторно превозно средство под въздействие на наркотични вещества или подобни продукти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *