Президентът на САЩ Доналд Тръмп не харесва това, което се случва между Русия и Украйна, предаде Ройтерс.
На излизане от Белия дом Тръмп заяви пред медиите, че работи с европейски лидери по намирането на решение на кризата. Днес Русия пренебрегна западните призиви да освободи трите украински военноморски кораба и техните екипажи.


През уикенда руските сили обстреляха корабите и ги задържаха в близост до Крим. Москва обвини Киев, че заговорничи със западните си съюзници с цел да предизвика конфликт.
"Не ни харесва какво се случва и от двете страни. Надяваме се нещата да се уредят", каза Тръмп.
Освен това Тръмп заяви пред медиите, че споразумението за Брекзита може да затрудни търговията между Вашингтон и Лондон. Той добави, че сделката изглежда добра за Европейския съюз.
 "Мисля, че трябва хубаво да проверим дали на Великобритания ще е позволено да търгува. Защото, ако сега погледнете споразумението, може да се окаже, че те не могат да търгуват с нас. А това не би било добре. Не мисля, че целта им е била такава", заяви Тръмп, без да уточни коя част от споразумението за Брекзит го безпокои.
Говорителка на канцеларията на британския премиер Тереза Мей заяви, че постигнатото с ЕС споразумение за Брекзит позволява на Великобритания да сключва търговски споразумения с други страни по света, включително със САЩ.