Ако сте препивали на парти някоя вечер, значи знаете колко лошо може да се чувства човек на следващата сутрин.

koktejl Имате главоболие, гади ви се и т.н. Да се справите с махмурлука въобще не е лесна задача.

Някои хора опитват да го преборят по старомодния начин - пиейки саламура, други пък предпочитат да се тъпчат с лекарства. Всъщност има една простичка тайна, която ще ви помогне бързо да се справите с махмурлука. Сега ще ви разкажем за нея.

Научни експерти от университета в Корнел не спират да правят най-различни изследвания в тази област. Те са открили, че когато човек е махмурлия, винаги му се прияжда нещо мазно. Експертите достигат и до извода защо се случва това нещо.

Оказва се, че тайната се крие в това, че те са енергийно наситени продукти, които помагат на човек да възстанови силите си. Мазнината е най-енергийно наситеният елемент в храната.

Във Великобритания например хората често борят махмурлука хапвайки яйца, наденички и дори печени бобчета. За да възстановите силите си, докато ви мъчи махмурлук, много важна роля играят и въглехидратите.

Чрез тях в организма се възстановява нивото на захарта, което е намаляло заради прекомерната консумация на алкохолни напитки. Противовъзпалителните лекарства от типа на ибупрофен или препарати против главоболие и мигрени, също са ефективни. Сокът на краставицата е не по-малко полезен в ситуациите, в които ви мъчи махмурлук. Напомняме ви, че преди време пък бе измислена и водка, която не причинява махмурлук.