Спортистът на годината Григор Димитров призна пред италианския вестник "Ла Република", че миналите му връзки не са били с правилните хора.

grigor dimitrov3 Той помоли повече името му да не се свързва със Серина Уилямс и Мария Шарапова.

"Мисля, че просто останах неразбран - категоричен е Димитров. - Не знаех, че хората са имали някаква погрешна представа за мен. Разбира се, имал съм тежки моменти, тъй като не съм бил заобиколен от правилните хора. Нека обаче да забравим клишето за гаджетата - от Серина до Шарапова. Бях замаян от красотата им и се чувствах странно. Наистина ли е толкова лошо? Сегашната ми връзка с Никол Шерцингер ме кара да съм много по-внимателен и да не излагам на показ личния си живот", изповяда се той.

Гришо обясни и дали личният му живот влияе върху начина, по който е възприеман по света.

"Винаги съм казвал, че тенисът не може да бъде всичко за мен - заяви той. - В живота ми и други неща имат значение. Не искам да бъда добър само в едно нещо в живота ми. Искам да правя и други неща, като например да уча. Искам също така да изпратя и правилно послание към по-младите играчи, които идват след мен. Ако не допринесеш за нещо, за какво изобщо живееш?"

Той не пропусна да коментира и за сравненията с Роджър Федерер.

"Може би вината е на баща ми, защото ме научи да играя бекхенд с една ръка - пошегува се Гришо. - Федерер и Надал са феномени, които белязаха моя спортен живот. Най-забавното е, че съм известен като"Бейби Фед", но всъщност се спасих при Рафа, в неговата академия."

За финал родният талант в тениса говори за връзката с родината си.

"Аз съм 100% българин - категоричен е Димитров. - Виждаш ли, имам лъв на капака на телефона – това е символ на моята страна... Не живеехме много добре, училището не беше в най-добро състояние, а и не беше безопасно да се ходи по улиците. Дали съм имал проблеми? Разбира се! Спомням си, че на няколко пъти бях гонен за лошо поведение. Но това бяха неща от ежедневието. Ежедневие, изпълнено с пакости. Сега искам да направя нещо за България – може би да изградя тенис академия и повече хора да тръгнат по моите стъпки".