Кейп Бретон е малък остров, който се намери в източния край на Нова Скотия.

kanadski grad 3В него има фермерски пазар, пекарна и малък хранителен магазин – едно от онези райски кътчета, което очаква да бъде доразвито и социализирано. И всъщност разполага с всичко необходимо, освен… хора.

Този красив остров със своята уникална природа и екологично чиста околна среда може да предложи много: забавления, детски клубове, църкви и т. н. Населението на града е около 150 000 души, но постепенно намалява.

След като били наети всички квалифицирани местни жители, бизнесмените отправили призив във Фейсбук, който звучи сякаш прекалено хубаво, за да е истина.

Всеки, който има желанието да се премести в този град, ще му бъдат предоставени работа и 2 акра земя, на която да живее. Въпреки това е важно да отбележим, че чужденци не могат да кандидатстват за работа, тъй като Кейп Бретон не участва в Програмата за чуждестранни работници. Могат да опитат само хора, които имат легално разрешение за работа в Канада.

Въпреки това, ние ви съветваме да не се отказвате толкова лесно! Според канадското законодателство са ви нужни само 2 документа, за да си намерите работа в Канада: покана от канадски работодател, одобрен от Министерството на заетостта и социалното развитие на Канада и разрешение за работа, което се издава, след като се сдобиете с временна виза.

Готови ли сте да пристъпите към изпълнението на мечтите си?