Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че не смята, че директорът на ФБР Джеймс Коми се опитва да повлияе на президентските избори с решението си ведомството му да проучи новооткритите имейли в рамките на разследването си на частния сървър на Хилари Клинтън, предаде Ройтерс.

obama big
"Казвал съм го преди и пак ще го кажа - Джим Коми е добър човек. И не вярвам той да се опитва по какъвто и да било начин да повлияе на изборите в една или друга посока. Смятам, че той е сериозен държавен служител, който иска да постъпи правилно", каза Обама в интервю за телевизия Ем Ес Ен Би Си.
Същевременно Обама заяви, че когато тече разследване следователите просто трябва да си вършат работата, освен ако нещо е било открито, предаде Асошиейтед прес.
Той добави, че според него Коми и огромното мнозинство от служителите на ФБР не се опитват да повлияят на изборите, отбелязва АП.
Директорът на ФБР Джеймс Коми уведоми Конгреса на 28 октомври, че агенцията му проучва новооткрити имейли, които може да са свързани с разследването на частния сървър на Хилари Клинтън. В писмото на Коми до Конгреса не се посочва дали тези нови имейли представляват специален интерес. Решението на Коми да направи такова съобщение породи ожесточени критики от страна на демократите, според които е възможно то да засили позициите на републиканския съперник на Клинтън Доналд Тръмп броени дни преди президентските избори на 8 ноември.