Дънките – една дреха, която е абсолютно задължително всички да имаме в гардероба си. Но също така е задължително да бъде добре подбрана според фигурата ни. Дънките са претърпели дълги години еволюция по отношение на цвят, кройка, дължина, а дори и цена. Всяка жена има уникална фигура. Ето защо излизаме на пазар, мерим 29 чифта дънки и пак се чудим кой да изберем. Я нещо цвета не е наред, я нещо не ни подчертава добре формите. Кошмар. Съчувствам искерно на мъжете, които идват с нас на мол и нервно чакат 3 часа да мерим дрехи, от които накрая си купуваме само една блуза. А дънките ги оставяме за следващия път, когато сме убедени, че ще ни стоят добре и най-накрая ще изберем правилните. Ето как да разберем каква е нашата фигура и какви дънки ни отиват най-много.

a56f46a893e13ceea9c5eaef3260bce2

Има четири типа фигури – диамант, пясъчен часовник, банан и круша. Странно звучат, да. Има и комбинации от изброените четири. Не, не е плодова салата. Това са характерни белези на женското тяло, които го отличават.

Диамант или още наречена ябълка: За нея е характерно горната част да бъде по-широка, т.е. раменете и гърдите са по-изразени. Сега разбирам защо мъжете говорят за диаманти и рубини. Явно са кодови имена за надарени жени. Разкрихме ви. Долната част, обаче, при тези жени е по-прибрана и по-тясна. За разочарование на мъжете, дупето е по-малко. Съжалявам, момчета. Едното за сметка на другото. За тази фигура най-подходящи са правите дънки, които от коляното надолу са съвсем леко разширени. По този начин се създава илюзията за по-издължен силует. Не съвсем skinny джински, но не и широки. Ластични прави дънки – това е правилният избор. Тук трябва да се избягват копчета и големи колани, които насочват вниманието към горната част на тялото. Трябва да има баланс. Носете повече токчета за оптическо доиздължаване на фигурата. Препоръчва се и по-офисен стил – сако или голямо бижу, например.

Пясъчен часовник: Жените с фигура на пясъчен часовник са страхотни късметлийки. Това е най-сексапилната женска фигура. Тя е олицетворение на красотата в днешно време. Тук става въпрос за изразена, но не прекалено, талия, широк ханш и големи гърди. На тази фигура отиват всякакъв тип дънки във всички цветове и кройки. Хубаво е горната дреха да бъде по тялото, за да се подчертае талията. Достатъчни са късо кожено яке и средно високи кецове или боти, за да изглеждате заслепяващи. Мъже, отивайте и търсете пясъчни часовници. Отново са на мода.

Круша: Тесни рамене, тясна талия, но широк ханш. И тук едното за сметка на другото. Ако не намерите пясъчен часовник, скъпи мъже, трябва да избирате между диамантите с голям бюст или крушите с голям ханш. Гърди или дупе - вечната дилема. За крушите най-подходящи дънки са тези тип чарлстон, с широки крачоли. Подходящ аксесоар са големите кръгли обеци. А подходящи обувки – с остър ток.

Банан: Тук фигурата е по-мъжка, поради липсата на гърди и дупе и страхотно тънката талия. Наблягайте насветли дънки с ниска талия - тип push-up,т.е повдигащи, за да закрият по някакъв начин липсата на по-изразени форми. Могат да се сложат по-големи колани или някакъв тип копчета отново с цел отклоняване на вниманието от талията и за да се добие женственост във визията. Тук има един много сладък хак. Обличат се блузи и ризи, но задължително насъбрани и вързани на страни, за да се образува гол корем.

Автор: Илиана Симеонова