Черните дрехи често са решение за жените, когато те се чудят какво да облекат на първа среща с представител на силния пол. Причината за това е много проста - открай време се счита, че те могат да прикрият някой друг килограм и дори да издължат фигурата.
Освен това са непретенциозни и лесно че съчетават с различни аксесоари. Да не говорим и че са практични, защото могат да се ползват при почти всякакви поводи.
Въпреки това един експеримент показа, че черните дрехи определено не са наш приятел, а по-скоро враг и трябва да забравим за тях, ако искаме по-бързо да си намерим половинка.
Дамите, подвизаващи се в онлайн платформите за запознанства, могат да увеличат шансовете си за среща, ако вместо снимка с тъмни дрехи, изберат такава, в която облеклото им е пъстро, гласи проучване, цитирано от изданието Дейли мейл, според което черните дрехи са студени и отблъскващи.
За да се докаже това твърдение, е направен малък експеримент, в който са взели участие пет дами. За целите на изследването участничките трябвало да дадат свои фотоси, на които са облечени с черно или в нещо ярко, на сайт за запознанства.
Цветни дрехи
Същевременно и на двата типа снимки те трябвало да са гримирани по еднакъв начин, да имат една и съща прическа и да са в една и съща поза. В крайна сметка станало ясно, че снимките с цветни дрехи предизвикат с 45 процента по-голям интерес от другите, на които дамите са с тъмни одежди.
Всъщност авторите на проучването разкриват, че само една от участничките е успяла да се харесва повече с черни дрехи.
Дрехите в черно оставят погрешно усещане за недостъпност и някаква студенина. За сметка на това ярките дрехи сякаш подсказват за чувственост, жизнерадостност, щастие, обясняват специалисти.
Участничките в експеримента признават, че самите те се чувстват по-добре в ярки дрехи, но понякога отказват да се облекат в тях, защото не са сигурни дали ще ги съчетаят правилно.