Една от съществените причини за наддаване на наднормено тегло и ниска ефективност на диетите е забавен метаболизъм в организма. Тайната на хармонията на много тънки жени изобщо не е в изтощителното гладуване или редовното посещение на фитнес, а само в ускорението на метаболизъм . Мнозина го стимулират с помощта на специално подбран комплекс от продукти . Разбира се, никой не отменя здравословния начин на живот и правилния режим!

vit salata

Нека разгледаме възможните фактори, които забавят метаболизма ви . От 11-те причини по-долу е вероятно да се намерите причината защо диетите не работят и тялото не бърза да се сбогува с излишните килограми.

Стрес
Нервният стрес забавя метаболитните процеси. Проучванията показват, че по време на стрес женското тяло изгаря 100 калории по-малко, отколкото в спокойно състояние.

Недостиг на желязо

Желязото действа като доставчик на кислород към мускулите. С кислородното гладуване нивото на енергия намалява, а с него и метаболизмът се забавя. Не забравяйте да включите в диетата си храни, богати на желязо: елда, бобови растения и черен дроб.

Ядене на зеленчуци и плодове с нитрати
Плодовете, които трябва да са полезни за организма, могат да му навредят! Внимавайте за качеството на консумираните плодове и зеленчуци : химикалите, които често се обработват, пречат на нормалния метаболизъм.

Недостиг на йод
Щитовидната жлеза директно влияе на метаболизма, затова е необходимо да я подхранвате от време на време, като използвате йодирана сол, както и да ядете морски дарове, яйца.

Прекалено високата температура в къщата
Лекарите отдавна се съветват да проветряват помещението преди лягане и причината за това е не само унищожаването на бактерии. Студът активира подкожните мазнини, които са отговорни за изгарянето на калории.

Погрешни закуски.
Постоянните закуски с бързи въглехидрати само вредят на фигурата. Заменете бисквитките, шоколадите, сладките кисели млека с ядки. Полиненаситените киселини, които съдържат, спомагат за повишаване активността на хормоните, отговорни за изгарянето на мазнините.

Недостиг на витамин Д
Сутрешното слънце настройва тялото ни на правилния допълнителен дневен ритъм. А той от своя страна регулира съня, количеството консумирана храна и изразходваната енергия. Приемайте витамин D сутрин, за да започнете метаболитни процеси.

Изключване на силовите тренировки

Имате ли ежедневна двигателна практика, ще ускорите метаболизма за период до 48 часа. Не забравяйте, че колкото повече изграждате мускули, толкова по-малко телесни мазнини ще имате.

Липса на млечни продукти в диетата

Млечните продукти съдържат полезни вещества и киселини, които влияят върху изгарянето на мазнините и образуването на нови мускули. В допълнение, млякото съдържа калций, който е много важен за регулирането на метаболизма.

Недостатъчен прием на вода.
Дневната норма на водата за нормален метаболизъм е 1,5 литра на ден. Зеленият чай изгаря калориите добре, а редица детокс напитки премахват токсините от тялото.

Нередовно хранене

Хранейки се неправилно, вие карате тялото да се запаси с енергия, защото не знае кога и дали ще имаследващо хранене. Яденето на храна на всеки 3-4 часа, ще внесе стабилност в храносмилателната система и ще поддържате метаболизма.

Това са тайните, които тялото ни крие! Следете диетата си , яжте здравословни храни и останете в отлична форма. Полезна информацията може да споделите с приятелите си!