Палат на Нунев в с.Красен е новият “вилагейт”
 Далавери до без край - РУСЕ
IMG 5180
 
  ГЕРБ губи Русе - далаверите на Пламен Нунев излизат на повърхността отново
Не е случайна загубата на изборите от партия ГЕРБ в гр.Русе. И това е наказателен вот срещу безобразията от последните 8 години и срещу останалият в структурата на партията - Пламен Нунев. Русенци дълго време очакваха промяната в посоката на управление на града и се надяваха това да стане с качествена такава на кадрите в местната структура на ГЕРБ. Това обаче не се случи както трябва, а и доста хора смятат, че лидерът на партията в София е бил подведен лично от Нунев, който старателно се опитваше да покрие следите на своята дългогодишна, нагла и злочеста методика на управление над града. Мнозина са наясно, че за да спаси себе си и групата от свързани с него лица и фирми, след отстраняването на близкия до него Цветан Цветанов от партията, Нунев трябваше да премахне запознатия с далаверите му през годините Пламен Стоилов, досегашен кмет, верен и мълчалив изпълнител на подадените му задачи от областният координатор. Стоилов пръв става жертва на Нунев, като бе позорно оклеветен, в местни медии за неща от лично естество. Така лидерът Бойко Борисов предпочете да го отстрани от надпреварата за кметското място, вярвайки че по този начин изчиства името на ГЕРБ в дунавския град. Да, но най-голямото разочарование на русенци остава там, чакащо в затишие да се случи чудо и да възкръсне като “спасител”, заедно с новият общински ръководител Росен Даскалов. Даскалов е нов в структурата, ентусиазиран и млад предприемач с чисто политическо минало. Енергията, която даде той в подкрепа на кандидатката за кмет Диана Иванова не са достатъчни, за да убедят хората, че пипалата на Нунев няма отново да плъзнат във всички посоки и дейности на града. И Даскалов, и Иванова едва ли могат да се винят в каквото и да е, поради факта че не им бе дадена възможност за каквито и да е самостоятелни решения и всичко беше контролирано от Нунев, като човекът с  най- много опит. Манипулацията обхваща и тях, защото както е видно техните имена удобно не бяха сред кандидатите за общински съветници от ГЕРБ, тъй като листата е редена от дългогодишният областен координатор.
Нунев с палат в с.Красен
Не е новина от скоро, макар и пазена в “тайна”, разкошната вила в с.Красен, собственост на Пламен Нунев и съпругата му. Те с удоволсвие прекарват уикендите си там в интимна семейна среда и без много гости. Семейната придобивка е записана на името на съпругата Таня Нунева и тя старателно подбира вече втора година интериорните детайли, скъпи мебелите, грижи се огромна градина, за да може семейството да прекарва щастливи и спокойни старини там. Средствата за вилата са с неизвестен произход, но най-вероятно са от спестявания от депутатските заплати и всички останали допълнителни заплащания на Нунев по участията му в различни комисии. Документите за тези придобивки са старателно пазени от стопанката на голямата къща, така че не би трябвало да липсват такива за каквото и да е скорошно имущество, свързано с имота. Строителството на грандиозният обект е извършен от приближен на семейството местен строителен бос, който се е постарал цените по “обслужването” да са достатъчно приятелски, че да се разчита и на други поръчки в града. Абсолютно в стила на приятеля си и учител Цветанов, Нунев завърта поредния за тази година “апатрменгейт”, но в случая “вилагейт”.
Това, на което семейство Нуневи могат да разчитат независимо от резултата на изборите е спокойно и уютно място за почивка. Да им е честито!