Няколко часа след като завърши прощаването с журналиста Димитър Цонев, неговата колежка Мира Добрева пусна гневен статус във Фейсбук.

mira krasotaВ него красивото лице на БНТ не скри възмущението си от начина, по който са били облечени хората на опелото и от поведението им.
Тя не пропусна да се заяде и с излишната показност по време на цялата траурна церемония - дронът, който снимаше всичко и аплодисментите.
Ето какво написа Мира:
„Тъжно ми е да го кажа. Заради паметта на Митко. Но сигурно и той видя... Голи гърбове и токчета. Жени с шарени рокли и лилави червила, навирили кокове и виснали гердани. Жалък парад на суетата в храма! Обсъждаха политиката, застрояването на софийските квартали, разделението на българските лекари и невежеството на учениците. Едни си уговаряха срещи. Други разменяха рецепти. Дрон някакъв обикаляше, сякаш снимаше сватба, не погребение. И пари се раздаваха. Не свещи. Ръкопляскаха хората, но все ми се струва, че църковно песнопение по-би отивало на този така тъжен ден. Стоях пред ковчега, в който изпращах приятеля си. Поразена съм.