"Броят на народните представители е по-голям, отколкото трябва да е. В интерес на истината няма логично обяснение, защо техният брой е 240. Трябва да са 200, и по тази логика Великото народно събрание трябва да е от 480 представители. Безспорно са много депутатите. Всичко трябва да се измисли внимателно, всички граждани да бъдат равно поставени в регионите.

dgambazki2
Това заяви по телефона за сайта BGновините евродепутата Ангел Джамбазки. "Споделям мнението, че трябва да бъде свикано едно Велико Народно събрание, и да се разгледа Конституцията, за да се изчистят тези неща в нея, които се налагат", смята той.

"Трябва да бъде довършена съдебната реформа през Конституцията", убеден е той.

"Предложените промени относно гласуването бяха сложни, но необходими. Настоявахме да се попоречи на Турция да участва в управлението на България. Един фалшив глас да е, трябва да е проблем за българския гражданин. Твърденията на Касим Дал бяха изключителни неверни. Припоменете си последните избори в Турция, как от ДПС агитираха хора, арогантното им поведение, и нямаше кой да спре това безумие", каза Джамбазки.

"Един закон трябва да важи на територията на България, не в друга страна, това всеки юрист ще го потвърди. Има места, в които ДПС печели с лесна ръка. Не можем да ги оставим да злоупотребяват с това.