Сигнал до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главния прокурор на Република България Сотир Цацаров внесе общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика започва участието си на Европейското първенство в Израел.

Проектът на Лютви Местан тръгна кухо и изкуствено още от самото начало. Той направи този проект много провокативно.

"Кристалина Георгиева кандидатствала Албания да я издигне за генерален секретар на ООН. Но Албания отказала.

Скандал избухна по време на заключителната пресконференция на президента Росен Плевнелиев.

Премиерът на България Бойко Борисов е направил всичко, за да помогне за лечението на 17-годишния Християн, който бе нападнат, бит и наръган от група младежи в понеделник.

Премиерът Борисов нахока Европа и призна, че България няма пари да плати 620 млн., след като беше осъдена за спирането на АЕЦ Белене от Русия:

 

„Когато днес в Женева осъдиха НЕК за милиони, Европейската комисия каза, че не коментира. Ако обявя утре, че ще строя АЕЦ Белене, ЕК ще ли коментира? Значи, когато дадем 550 млн. евро за общата европейска политика, не го коментираме. От кой бюджет, от кои пари – никой не се интересува, но сме изпълнили своята солидарност. Тръби за над 2 млрд. евро, произведени в Германия и Япония, се намират на нашите пристанища в Бургас и Варна. Кой ще ги плати утре? България ли пак? Европейската солидарност ли, за която всичко това е направено? Тогава пак ли ще ми отговорят от Брюксел „не коментираме решението”, пише 19min.bg.

original 2

Когато тръгна Северен поток 2, на мен ми беше много трудно да обясня на гражданите защо Южен поток е лош като руски газ, а Северен поток 1 и 2 са добри. Няма шанс да обясня такова нещо, и никой не може. И България има много питания, имаме какво да поставим като неудобна тема, но се опитваме да бъдем и съпричастни, да работим по най-добрия начин с партньорите си и да се развиваме“.

България е на път да загуби стотици милиони от Брюксел заради магистрала "Струма", предупредиха от пътната агенция.

Премиерът говори по всякакви теми в деня на блиц контрола, заради който по традиция се появи в парламента.

Представляващият ВСС Димитър Узунов, който вчера остана на поста си, след като колегите му с болшинство гласуваха против неговата оставка, разясни защо шефът на ВКС Лозан Панов е поискал главата му.

Двудневен семинар “Бизнес в САЩ – практически насоки за износ и навлизане на американския пазар” организира след две седмици съпругата на икономическия министър Божидар Лукарски – Ива Йорданова-Лукарски.

Патриотичният фронт ще подкрепи промените в Закона на енергетиката, защото те са израз на продължение на една устойчива линия за стабилизиране на държавната енергетика и изпълнение на една от основните наши цели – задържане на цените на електрическата енергия на поносими за потребителите цени.