Данъчен е задържан с подкуп от 15 хиляди лева

 

 

Служител на НАП е заловен в момента на получаване на подкуп от 15 хил. лева. Това съобщи на брифинг административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

 

След акцията е образуваното досъдебно производство. 15-те хиляди лева са били само първия транш от поисканата сума, а парите са били белязани. 

Служители на НАП са били определени да извършат ревизия на търговско дружество, разказа Русинова. Въпросните служители са провели няколко срещи с управителя на дружеството. При първата те го уведомили, че фирмата му има установени недекларирани печалби в размер на 800 хил. лева и му предложили да му изготвят акт за 16-20 хил. лева, акоим предостави сумата от 45 хил. лева. 

Сигналът за поискания подкуп е подаден от самия управител и в последствие служителят на НАП е заловен при получаването на първия транш от 15 хил. лева, които са му били предадени в центъра на столицата.

Емилия Русинова уточни, че служителят е задържан за 72 часа и предстои да бъде поискано постоянното му задържане под стража, а процесуално следствените действия по случай продължат, като има и още заподозрени.