Президентът на БФС Борислав Михайлов не успя да намери място в новия Изпълком на УЕФА.

bob mihailov Михайлов изкара два мандата в Изпълнителния комитет и бе сред десетте кандидата, но този път не му стигнаха едва два гласа, за да бъде избран по време на гласуването на 43-ия конгрес на централата, който се провежда в Рим. Бившият капитан на националния отбор на България беше изпреварен в много оспорвана битка от представителите на Албания и Украйна, които получиха по 27 гола.

Така Михайлов събра 25 гласа, но те не бяха достатъчни за влизането му в Изпълкома. Новият изпълнителен орган на УЕФА вече се състои от 8 членове, а не както бе досега - от 14. За нещастие България загуби своя представител сред най-важите позиции в европейския футбол. Михайлов е изключително уважаван от водещите фигури във футбола на Стария континент, както се вижда и от резултатите, където се размина с много малко за трети пореден мандат.

Новият Изпълком, който бе избран с четиригодишен мандат, включва Арманд Дука (Албания), Фернандо Гомеш (Португалия) Йеспер Мьолер Кристенсен (Дания), Андрий Павелко (Украйна), Луис Рубиалес (Испания), Шандор Чани (Унгария) и Давор Шукер (Хърватия).