Тервел Пулев вече се готви за своя първи американски двубой в Чикаго. Младият боксьор ще се боксира на 2 март в Belvedere Event Center. Но очаква мръсни номера от своя противник.

t.pulev

Тервел ще излезе срещу Тристан Джеймс. „Знам, че няма мачове, но пък не е нокаутиран, което е нож с две остриета и не знаем какво точно представлява той. Щом до този момент не е нокаутиран, означава, че вероятно добре си води боя, така че имаме неизвестни", каза в ексклузивно интервю за BG VOICE Пулев дни преди да отлети за Чикаго. Той не мисли дали ще го нокаутира, но се надява на победа. "По-скоро бих казал, че [този мач] е предизвикателство, защото е американец на американска територия и там боксът на едни по-ниски нива, на които се боксирам, е доста коварен - аз и моят треньор работим по този въпрос за едни мръсни номера, dirty boxing, казва Тервел. - Ще бъде интересен двубой."

Това е вторият опит на Пулев за мач в САЩ. 35-годишният Тервел трябваше да играе в Чикаго в края на октомври, но мачът се провали заради проблеми с американските боксови власти. Причина за провала на двубоя тогава бяха прекалено кратките срокове, които бяха дадени на българина, за да предостави всички необходими медицински документи.

Тогава той каза, че мач в САЩ ще има, но на друга дата. "Получиха се нещата взаимно сега, защото там има голяма българска общност и получихме предложение, затова не сме отказали", казва Тервел и се надява на силна българска подкрепа по време на мача. "За българската публика би било невероятна атмосфера. Още от сега ми звънят и търсят българи, с които се познаваме. Мисля, че ще е сърдечна и мощна подкрепата."

Заедно с Тервел идва и брат му Кубрат, както и личният му треньор Борислав Бояджиев. Тервел казва, че се вслушва в съветите и на двамата. "До голяма степен техните виждания се припокриват", признава Малката Кобра.

"Надявам се, че ще зарадвам българите в Чикаго с една хубава, красива, стилна победа", казва Тервел. А след мача той и брат му ще се срещнат със сънародниците си на официалното афтърпарти в Escape Lounge.

След двубоя в Чикаго по-малкият от братята Пулеви ще се завърне в Европа, за да се подготвя за нов мач, този път на 7 април във Виена. Противник на Тервел в австрийската столица ще бъде представител на домакините.