ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ ОКАЗВА ТРЕТАТА НАЙ-ИЗГОДНА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ В СВЕТА.

veliko tarnovoТова сочат резултатите от класация на интернет портала за сравняване на цените на хотелите trivago.

Старата столица е единственото населено място от България в топ 100 на класацията. Тя е изготвена въз основа на алгоритъм, който обхваща ценовия индекс и хотелския рейтинг. Така по съотношение между качеството и цената на предлаганите в града туристически услуги Велико Търново заема престижното трето място в класацията.

Данните са представени по процентова скала до 100 и показват най-добрите комбинирани резултати от средната хотелска цена за нощувка в стандартна двойна стая и средната потребителската оценка за всички налични хотели в дадена дестинация.

Хотелиерите в старата българска столица през миналата година са оценени и като най-гостоприемните от потребителите на базирания в Дюселдорф портал, който сравнява цените за настаняване в повече от 700 000 хотела от над 175 сайта за резервации по целия свят. Най-силно в класацията на trivago е представянето на Китай с общо пет дестинации. Три от тях са в топ 10 – Фенхуан, който е класиран на първо място, както и Пиняо и Дали – съответно на пето и десето място. С по четири представители участват Италия, Испания, Индия и Русия, с по три – Турция, Унгария, Хърватия, Чехия и Полша.