Всъщност подобно неодобрение не е никак изненадващо предвид факта, че през последните 10 години Община Русе не стори абсолютно нищо,

за да привлече инвеститори – най-малкото не облагороди инфраструктурата по начин, който да е подходящ за развитието на какъвто и да е бизнес, било то на местно или национално ниво.

IMG 4812Единственото, с което се прочу общинската администрация начело с Пламен Стоилов&Нунев, бе многократно исканата им оставка(на практика получена) от граждански и бизнес организации, поради безкрайното изтичане на обществените средства към едни и същи лица през различни фирми-паравани; с това се изчерпва ,,управлението’’ на един от големите градове у нас.

Проектът за водния цикъл също е застрашен от провал, благодарение на редица гафове и скрити интереси.
Некачествени ремонти носят облаги на изпълнителя и главоболия на гражданите.
Градския транспорт е под всякаква критика.
Симулира се строителна дейност "уж" в интерес на русенци, а всъщност в интерес на тесен кръг фирми.

Според най-различни финансови оценки при това управление Русе успя да се превърне във втория най-беден град в Северна България.

Всичко това накуп, наред с вече компрометираните и доказано съмнителни качества на управление, не е никак чудно, че русенци са крайно разочаровани и изпълнени с логично недоверие към една нова 4-годишна ,,управленска’’ програма, показала своята несъстоятелност.
Проф. Петър Иванков