Невероятна подкрепа за младия юрист Пенчо Милков заля градския площад в Русе, на инпровизиран митинг-концерт за кандидата, подкрепен на практика от всички бизнес и обществени организации в Дунавската ни Столица.

IMG 4751 Хиляди хора от всяка възраст като един претъпкаха центъра и прегърнаха идеите на съгражданина, повел смела битка срещу грозните политически схеми в родния си град. Мощно противопоставяне на русенци против корупцията и разрухата, превзели малката Виена в последното злощастно кметуване, напомниха за гражданското общество, свалило първо маската на мълчанието 30г. по рано.

IMG 4750 Авторитетни анализатори отчитат факта, че Пенчо Милков превъзхожда значително в доверието на русенци останалите кандидат- кметове, предвид дългогодишното им участие във корупционни схеми и договорки. Подкрепа от безпартийни, БСП, АБВ, леви и десни формации на практика показаха безпрецедентно политическо и гражданско единение за кандидат-кмет, нечувано досега по родните стандарти. Русенци заложиха на неопетнен съгражданин - ново лице, честен и квалифициран млад човек - символ на борбата за ново начало в обезлюдения си град.
(Лили Велкова)