Истинска вътрешнопартийна буря се задава в БСП.

bspОчаква се на инфарктен пленум в неделя много от най-високопоставените червени партийци да се разделят с постовете си. Който е депутат, не може да е партиен шеф. Който е партиен шеф - не може да е депутат. Тази революционна реформа на Корнелия Нинова през последните дни напрегна сериозно първия ешелон в червената партия.

Според кулоарните слухове сред противниците на идеята зрее бунт, който ще избухне на пленума. Тогава се очаква Нинова да предложи промени в червеното политбюро. „Личното ми мнение е, че Корнелия Нинова ще се опита в голяма степен да раздели депутатската група от ръководството, но не изцяло”, коментира Антон Кутев. Така, на този етап, единствено Нинова знае кой ще трябва да освобождава кабинета си на „Позитано" 20.

Членовете на червеното бюро са общо 16. 11-има от тях са депутати, в това число самата Корнелия Нинова. Злата мълва обаче понесе, че реформата всъщност не е срещу преяждането с власт, а цели разчистване на вече неудобни партийни другари. От избора си през май миналата година Корнелия Нинова действително така и не посочи свои заместници в партията. Изключение прави само емблемата Стефан Данаилов.

Пак според слуховете засегнатите се готвят да бламират лидера, ако партийните им амбиции бъдат попарени.