Енерго ПРО и Община Кубрат се споразумяха за дълга на местното ВиК

ЕНЕРГО-ПРО и Община Кубрат се споразумяха за дълга на местното ВиК „Меден кладенец“ за ток.Така отпадна опасността близо 20 хиляди потребители от общината да останат без вода от днес. Задължението в размер на 3,176 млн. лева е разсрочено за една година, превдаде БНР.Общината става гарант по дълга.

23 ранени в катастрофи само за денонощие

Двайсет и трима души са били ранени в станалите 20 катастрофи през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР.На територията на столицата са били регистрирани 38 леки и 1 тежка катастрофи, един човек е бил ранен.

15-годишни източиха крадена дебитна карта

Две 15-годишни момчета от Чирпан източиха банкова сметка на 39-годишен мъж, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. На 6 декември потърпевшият съобщил в полицията, че от автомобила му "Ауди" са откраднати лични документи и дебитна карта.По-късно от банковата сметка на мъжа били изтеглени общо 3450 лева.При проведеното полицейско разследване било установено, че деянието е извършено от две момчета на 15 години. По случая е образувано досъдебно производство.

Снежни бури сковаха САЩ

Силни снежни бури връхлетяха югоизточната част на Съединените щати. Над 380 хиляди домакинства са без ток в Северна и Южна Каролина, Джорджия, Алабама, Тенеси и Вирджиния, предава Би Ти Ви.Стотици полети са отменени.Властите призоваха хората да избягват пътуванията, тъй като сняг и поледици се очакват и през днешния ден.Според Националната метеорологична служба, в някои райони са паднали между 10 и 30 сантиметра сняг.От службата предупредиха, че снеговалежът ще продължи и се очаква снежната покривка да достигне около 50 сантиметра в някои части на Северна Каролина и Вирджиния.